Interview met Marc Noël & Sofia Tavares – Moments Subtils – naar aanleiding van de Belgische Kampioenschappen

sep 16, 2024

Designer - Bloemenzaak:
Moments Subtils

Een gezamenlijke passie voor bloemen start in het hart van de Belgische Ardennen
Interview met Marc Noël en Sofia Tavares van Moments Subtils

Wil je weten wat de Belgische Kampioenschappen Bloemsierkunst inhouden? Wat het voor de deelnemers betekent en hoe ze zich er op voorbereiden? Floreview gaat op interview bij een aantal deelnemers en licht zo een tip van de sluier.

Tijdens de Actiedag bij Agora in Kontich ontmoeten we het floristenduo Marc Noël & Sofia Tavares. Ook zij nemen deel aan de Belgische kampioenschappen. Benieuwd wat hun motivatie is?

Kunnen jullie ons iets vertellen over jullie achtergrond?
M & S: We hebben allebei een beroepsopleiding gevolgd, ik in Gembloux, terwijl Sofia in het Groothertogdom Luxemburg studeerde. Na al wat ervaring te hebben opgedaan in verschillende bloemenwinkels, ontmoetten we elkaar op het werk en besloten we onze krachten te bundelen om in 2015 onze eigen winkel te openen, Moment Subtils, in het hart van de Belgische Ardennen, in Bastenaken. Onlangs, in juni 2023, lanceerden we ook een nieuwe winkel in het centrum van ons land, in Ukkel.

Hoe is het om als floristenduo samen te werken?
M & S: We zitten altijd op dezelfde golflengte en vullen elkaar perfect aan. Dit motiveert ons allebei en we weten dat we altijd op elkaar kunnen rekenen. Dit is een sterk punt wanneer we werken aan grote evenementen en feesten zoals grote bruiloften.

Waarom doen jullie mee aan wedstrijden?
M & S: We hebben al aan een aantal wedstrijden meegedaan en ook al wat prijzen gewonnen. Deelnemen aan een wedstrijd is altijd spannend voor ons. Het is zowel een geweldige kans om ons te meten met andere bloemisten als een manier om onze eigen creativiteit te stimuleren. De uitdagingen die we in deze wedstrijden tegenkomen, geven ons een andere kijk op ons dagelijks werk. Bovendien willen we de bezoekers (consumenten) ook verrassen en de toegevoegde waarde van bloemen in ons dagelijks leven laten zien.
Bloemsierkunst is een unieke taal om schoonheid over te brengen. Voor ons is het een ware ode aan bloemen.

Wat is het plan als jullie een prijs zouden winnen?
M & S: Het winnen van een medaille zou een erkenning zijn voor al ons harde werk. We zouden natuurlijk erg trots en blij zijn als we goud zouden winnen, omdat het een soort bekroning zou zijn voor onze passie en expertise. Bovendien is het een toegangsticket voor de Wereldkampioenschappen in Den Haag 2025.
We blijven er echter van overtuigd dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Wat is jullie visie op bloemsierkunst?
M & S: We willen onze bloemsierkunst blijven ontwikkelen en onze passie voor bloemen delen. Elke dag streven we ernaar om arrangementen te creëren die schoonheid en vreugde brengen in het leven van mensen.

Heel erg bedankt, Sofia & Marc. We wensen je heel veel geluk toe en volgen zeker jullie verdere evolutie.