Interview met Seda Virabian – Belgische Kampioenschappen Bloemsierkunst

sep 21, 2024

Designer - Bloemenzaak:
Seda Virabian

Seda Virabian: ‘Het lijkt me hemels om mijn creativiteit de vrije loop te laten en te weten wat experten van mijn werk vinden’

Wil je weten wat de Belgische Kampioenschappen Bloemsierkunst inhouden? Wat het voor de deelnemers betekent en hoe ze zich er op voorbereiden? Floreview gaat op interview bij de deelnemers en licht zo een tip van de sluier.

Interview met Seda Virabian

Wie ben je? Kan jij jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Seda Virabian, ik ben van origine Armeens en woon sinds mijn tiende in België! Ik ben al 17 jaar getrouwd en heb 3 kinderen.

Waarom ben je bloemist geworden? Wat is je ervaring?
Waarom ik bloemist ben geworden, kan ik niet echt met een reden onderbouwen: ik studeerde talen, werkte als administratief bediende en plotseling veranderde mijn leven helemaal. Op een van mijn moeilijkste momenten kwamen bloemen in mijn leven. Maar mijn liefde voor bloemen is er altijd geweest; ik kon er uren naar kijken, ruiken en bewonderen.

In 2017 startte ik met een pop-up en die was meteen geliefd bij de mensen. Intussen zijn we 7 jaar verder en mijn liefde voor bloemen groeit alleen maar.

Waarom neem je deel aan de Belgische kampioenschappen bloemsierkunst? En wat betekent de wedstrijd voor jou?
Het lijkt me hemels om mijn creativiteit de vrije loop te laten en te weten wat experten van mijn werk vinden. Ik wil weten waar ik sta.

Stel, je wint en mag volgend jaar naar Den Haag, wat is de meerwaarde van de beker voor jou?
Stel dat ik win… dat zou een droom zijn! Dat betekent voor mij dat mijn liefde en inzet beloond worden en ik met trots mijn grote passie mag tonen in Den Haag!

Hoe ziet jouw florale toekomst eruit? Of waar droom je van?
Mijn droom is om meer bezig te kunnen zijn met artistieke opdrachten… mee te mogen werken aan films, een serie als Bridgerton… wedstrijden…

Ik hoop dat er ooit een tv-programma komt voor floristen, waardoor er meer begrip en waardering komt voor ons prachtige beroep!

Dit hopen we mee met jou! En voor de wedstrijd wensen we je heel veel creativiteit en heel veel succes toe! tot snel!