Interview met Evelyne Denis – Belgische Kampioenschappen Bloemsierkunst

sep 25, 2024

Designer - Bloemenzaak:
Evelyne Denis

Evelyne Denis: ‘Deelnemen aan de kampioenschappen is een grote stap in het onbekende voor mij.’

Wil je weten wat de Belgische Kampioenschappen Bloemsierkunst inhouden? Wat het voor de deelnemers betekent en hoe ze zich er op voorbereiden? Floreview gaat op interview bij de deelnemers en licht zo een tip van de sluier.

Interview met Evelyne Denis

  • Waarom ben je florist geworden?
    Ik wist eigenlijk niet veel van dit beroep totdat ik 25 was en op zoek was naar een artistieke opleiding waarbij kleuren, vormen en texturen worden gemengd. Toen ik keek wat er allemaal mogelijk was, zei ik tegen mezelf: waarom zou ik geen florist worden? En toen ik eenmaal met de opleiding was begonnen, werd het een echte passie.
  • Wat is je ervaring?
    Na mijn opleiding ben ik meteen als freelancer aan de slag gegaan. Ik heb voor een bloemist gewerkt en nu heb ik sinds 1 jaar mijn winkeltje (atelier) ‘La récré des fleurs à Gembloux’.
  •  Waarom wil je deelnemen aan het kampioenschap? En wat betekent deze deelname voor jou?
    Ik doe mee omdat ik de uitdaging wilde aangaan (het is ook mijn 1e grote wedstrijd), het is een professionele en persoonlijke uitdaging.
    Ik ben er zeker van dat deze ervaring me alleen maar kan helpen om verder te evolueren in mijn beroep en me misschien nieuwe kansen kan bieden.
  • Stel dat je de titel wint en dat je volgend jaar mag deelnemen aan de Wereldkampioenschappen in Den Haag, wat zou deze prijs voor jou betekenen?
    Een hele nieuwe wereld … Deelnemen aan de Kampioenschappen is voor mij al een enorme stap in het onbekende, maar het zou ook nieuwe kansen en een nieuwe uitdaging betekenen.
  •  Wat is je toekomstperspectief in de sector? Of waar droom je van?
    Me blijven ontwikkelen in mijn vak en meegroeien met ‘La récré des fleurs’ en, wie weet, nieuwe uitdagingen aangaan.

Fijn om je te leren kennen, Evelyne! Wij wensen je heel veel succes en zien je graag in Alden Biesen!