Ben jij een getalenteerde florist? Heb je een voorliefde voor de betoverende winterbloeier Helleborus? Zie je het als een uitdaging om met deze bloem een vernieuwende creatie te ontwikkelen? Dan is deze wedstrijd op jouw lijf geschreven!

We verwachten de realisatie van een bijzondere winterse creatie met Helleborus. Takken, hout, schors, wol … en nog veel meer andere materialen kunnen als basis dienen voor een creatie waarbij Helleborus de hoofdrol speelt. Voeg zeker ook een specifieke ontstaanshandeling toe aan je creatie, zoals vlechten, weven, binden, knopen, rijgen, bundelen, strooien, stapelen, plooien, overbruggen, buigen of snijden.

Laat je fantasie de vrije loop, maar houd je totale stuk binnen de grenzen van 1 m². Als je dat wenst, staat een metalen sokkel van 1 m hoog tot jullie beschikking.

Deze wedstrijd staat open voor professionele bloemsierkunstenaars en studenten floristiek. Of je nu als zelfstandig bloemsierkunstenaar actief bent of in een bloemenzaak werkt, of je studeert om een bloemsierkunstenaar in spe te worden, dan is deze wedstrijd iets voor jou.

“Helleborus in de toekomst”: gebruik je verbeeldingskracht om een bloemstuk te maken dat de toekomst van Helleborus symboliseert. Dit kan futuristisch of ecologisch zijn of op technologie gebaseerd.

Plantencentrum Het Wilgenbroek is een vooraanstaande Helleborus Kwekerij met internationale faam. Elk jaar in de maand februari worden in het plantencentrum open deur dagen georganiseerd waarbij Helleborus in de kijker staat: een Helleborustentoonstelling, voordrachten, rondleidingen …
Voor de 10 de maal op rij wordt in 2024 de Helleborus Award georganiseerd. Een wedstrijd waarbij professionele floristen en studenten de kans krijgen hun creativiteit met Helleborus aan het licht te brengen.

De jury zal de volgende punten beoordelen:
Originaliteit thema/ontwerp – originaliteit Helleborus – kleurgebruik – techniek – proportie/balans

Inschrijven kan tot en met 15 januari per mail aan tineke@hetwilgenbroek.be met vermelding ‘deelname Helleborus Award 2024 ’.

• We verwachten je afgewerkte Helleborus creatie op donderdag 15 februari. Kan je je creatie enkel later op de avond brengen, gelieve dan vooraf een seintje te geven aan Tineke Van Paemel +32 (0)473/83.52.51

• Van 16 tot 18 februari worden de werken in het plantencentrum tentoongesteld. Zaterdagmorgen worden de winnende stukken die door de jury zijn beoordeeld in de kijker gesteld.

• Prijsuitreiking vindt plaats op zondag 18 februari om 16u00.

• Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.

• Het werkstuk wordt thuis gemaakt en zo goed mogelijk afgewerkt.

• Voorzie je creatie zeker van je naam en foto, maar zorg ervoor dat je creatie ook naamloos kan beoordeeld worden maw zorg dat je naam kan verwijderd worden! Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met zondag 18 februari. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 17u00.

• Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
• De jury zal bestaan uit professionele floristen.
• De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
• Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
• Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
• Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
• De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: originaliteit thema/ontwerp – originaliteit Helleborus – kleurgebruik – techniek – proportie/balans.
• De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
• Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
• De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd

In de prijzenpot zitten waardebonnen voor een totaalbedrag van € 600,-. Deze bonnen staan voor de aankoop van planten bij Het Wilgenbroek.