Kerst is voorbij en het nieuwe jaar 2024 staat voor de deur. We willen het oude jaar graag in schoonheid afsluiten en het nieuwe jaar alvast mooi beginnen. Dit kan natuurlijk niet zonder feestjes.

Wist je dat er minstens 7 goede redenen zijn om je tafel of huis te decoreren met bloemen?

Sören Van Laer – foto Liesbeth Moortgat

Een huis zonder bloemen of planten is leeg en ziet er kaal uit. Vul je de lege ruimtes in met een mooie plant en/of plaats je ergens een mooi boeket, dan ziet het hele huis er veel warmer en gezelliger uit.

Charlotte Bartholomé – foto Aurélien Lacroix

Iedereen heeft zo wel zijn voorkeurskleuren. Het is niet altijd mogelijk om je interieur in die kleuren te verven. Met een bloemencreatie kan je precies jouw lievelingskleuren in huis halen.

Wil je graag mee zijn met de nieuwste trends? Het is een heuse investering om telkens opnieuw de nieuwste interieurtrends te volgen. Met decoratie-artikelen en bloemen en planten kan je op een budgetvriendelijke manier je interieur een trendy touch geven. Zo kan je voor Kerst gekozen hebben voor de klassiekers rood en groen en kan je het nieuw jaar ingaan met de trendkleur ‘Peach’.

Er zijn heel wat planten met luchtzuiverende kenmerken. Denk maar aan de graslelie, varens, Calathea, Monstera, palmen … maar ook bloeiende planten komen verrassend uit de hoek als luchtzuiverende planten: Spathiphyllum en zelfs onze al gekende Azalea’s.
Planten neutraliseren schadelijke stoffen uit de lucht: via de bladeren en de wortels nemen planten de schadelijke stoffen op. In de plant worden die omgezet in voedingsstoffen en opgeslagen voor de groei.
Ze zetten CO2 effectief om in zuurstof: ze nemen CO2 uit de lucht op om van te groeien. Dit proces heet fotosynthese en ze geven er zuurstof en waterdamp voor terug.
Ze verbeteren de luchtvochtigheid: water dat de planten opnemen bij het groeien, stoten ze in de vorm van waterdamp weer uit. Betere luchtvochtigheid helpt mee aan een aangenaam binnenklimaat.

@Hortinno

Een van de 17 duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties om onze wereld op een positieve manier te transformeren is goede gezondheid en welzijn.

Hier kunnen bloemen en planten zeker een grote rol spelen. We streven met z’n allen naar een wereld die zich steeds bewuster wordt van de kracht van de natuur en het belang van een gezonde leefomgeving. Een wereld waar mensen meer en meer in harmonie zijn met de elementen van de aarde. Dat geeft ons innerlijke rust, energie en balans. Bloemen en planten nemen stress en angst weg en zorgen voor ontspanning, focus en verbinding. 
Wist je trouwens dat onze kwekers heel goed op weg zijn om op een zo klimaatvriendelijk mogelijke manier te produceren? Ze investeren in de nieuwste vormen van energie. Ze gaan op zoek naar de meest natuurlijke vormen van bestrijding van ziektes en insecten …
Volg onze blog! We komen hier zeker op terug!

Eindejaars- en nieuwjaarsfeesten of recepties zijn vaak ontmoetingen met mensen die we niet elke dag ontmoeten of die er een heel andere (politieke) mening op nahouden. Dit kan soms tot moeilijke gesprekken leiden. Een mooie bloemencreatie zorgt meteen voor een leuke intro en voor een positief gespreksonderwerp!  Bloemen en planten verbinden mensen.

Heb je groene vingers? Dan word je sowieso geïnspireerd door bloemen en planten. Hun vormen en kleuren en kleuren, het grootse assortiment … zorgen ervoor dat je zin krijgt om er creatief mee aan de slag te gaan.
Om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen hoef je geen ‘natuurtalent’ te zijn. Iedereen slaagt er wel in om een eenvoudige creatie te maken en al zeker om een mooie plant in een mooie pot in huis te plaatsen. Bovendien kan je altijd bij professionele floristen terecht die je met raad en daad zullen bijstaan!