Uniek, verfijnd en duurzaam zijn de belangrijkste trends in het hedendaagse trouwen. De keuze gaat vaak naar bijzondere locaties waar je met familie en vrienden die speciale dag of misschien zelfs twee dagen kan verblijven. Een bruidsfeest moet mooi, uniek en exclusief zijn met bloemen zo persoonlijk als de bruidsjurk, maar er moet ook aandacht zijn voor het milieu en voor duurzaamheid.

Bart Blooms – groothandel voor de vakbloemist

Bartblooms is een groothandel voor de bloemist met een compleet assortiment bloemen en planten van hoge kwaliteit. Het professionele en enthousiaste team van medewerkers stelt de wensen van de klant centraal, staat hen bij met advies en denkt met hen mee. Hun motto is: maatwerk, persoonlijke aandacht en goede service.

Het team besloot dan ook speciaal voor de Franse klanten een bijzonder en heel persoonlijk (bruids)evenement te organiseren. Want hoe kan je je klanten beter tonen welk assortiment je in huis hebt en welke mogelijkheden van eventdecoratie er mogelijk zijn dan zelf zo’n bijzonder gebeuren te organiseren? Je krijgt bovendien de kans om kennis en ervaring door te geven en te delen en de unieke kans om een persoonlijke babbel met je klanten te hebben.

Saint-Victor de la Coste – idyllische locatie

De keuze viel op een fantastische locatie in het idyllische Zuid-Franse Saint-Victor de la Coste nabij Orange, een onaangetast dorp, slaperig en mooi. De wijngaarden en bossen van de Côte du Rhône zorgen voor uniek kader. Chateau St Victor la Coste is een magische plek. Het kasteeltje is flamboyant ingericht, met een eclectische stijl die zorgt voor bijzondere charme. Er is ook een intrigerende tuin met oude rozen, plumbago, hortensia en jasmijn die leiden naar de oude Castellas en centraal is er een prachtig stenen zwembad met zuilen en standbeelden. Gastvrouw Alison en gastheer Costas zijn bijzonder charmant.

Emily Alarcon – romantische decors

Frans Floral Designer Emily Alarcon, gespecialiseerd in huwelijksfloristiek stond het team van Bart Blooms met raad en daad bij. Speciaal voor het event realiseerde zij prachtige romantische florale decors in het kasteel, op de terrassen en in de tuin. Ze verzorgde ook een leerrijke workshop: het creëren van een prachtige bloemenboog. Hoe pak je zo iets aan? Met welke materialen werk je het best? Hoeveel tijd neemt zo’n creatie in beslag? Wat is de kostprijs? De deelnemende floristen namen met enthousiasme deel aan het creëren van de bloemenboog. Met prachtige hortensia, rozen, lisianthus, viburnum en een groot assortiment van groensoorten realiseerden ze samen een unieke bloemenboog.

Katya Hutter – vertederend bloemwerk

Ook Katya Hutter, gespecialiseerd in het creëren van luxueuze en artistieke bloemdecors voor particuliere klanten, bruiloften & evenementen was een van de hoofdacteurs tijdens het Bart Blooms evenement. Katya Hutter is een floral designer gevestigd in Amsterdam. Haar stijl is weelderig, overvloedig en verrassend. Haar creaties zijn seizoensgebonden en door de natuur geïnspireerd, met een artistieke flair. Katya creëerde met geurende reukerwten, lisianthus, matthiola, David Austin Juliet rozen, gipskruid en vertederende ranonkels een tafeldecoratie in de trendy kleuren peach en lavendel.

In de keuken van het kasteel creëerde ze een prachtig canvas van witte en gele bloemen. Een ideale manier om kennis te maken met alle producten afzonderlijk. Tijdens een creatieve workshop toonde Katya hoe je op een respectvolle en ecologische manier verfijnde tafeldecoraties kan creëren met bloemen in eenzelfde kleurenspectrum.

Een top-assortiment snijbloemen voor bruidswerk

De klanten waren onder de indruk van het fantastische assortiment snijbloemen: Ecuadoriaanse rozen, tuinrozen van David Austin, Avalanche rozen, chrysanten en gerbera in alle mogelijke kleuren en vormen, reukerwten, ranonkels, hortensia, tulpen, lisianthus, matthiola, gipskruid, groensoorten …

Hortinno® Rhododendron en Azalea – duurzaam alternatief
Ook planten bieden ongelooflijke mogelijkheden voor een (bruids)event. De samenwerking met Hortinno® azelea en rhododendrons was hier een schitterend voorbeeld van.

De klanten werden verwelkomd door een bloemenhaag van Azalea Cherry Blossom en Rhododendron XXL in de Bart Blooms kleuren. Het Noorder terras van het kasteel werd volledig getooid in witte Noralinde azalea’s in combinatie met de vernieuwende spidervariëteit Magic snow.

Het decoreren met azaleaplanten biedt heel wat voordelen: je bereikt op korte tijd een verbluffend resultaat. Bovendien heb je met planten meer flexibiliteit in tijd. Je kan vroeger met je decoratie van start en de setting is ook langer houdbaar. De planten kunnen nadien nog als geschenk dienen voor de gasten of nog een tweede leven krijgen in een rust- en verzorgingstehuis … Een heel duurzaam idee dus!

Wist je trouwens dat azalea ook uitermate geschikt is om als snijbloem te gebruiken? Met één plant maak je makkelijk een bruidsboeket. Je hebt niet alleen veel bloemen, de plant biedt meteen ook groen! In combinatie met geurende David Austin rozen, wat trosrozen, gipskruid en limonium maak je op korte tijd ook schitterende tafeldecoraties.

Micheline Vansintjan – delen van productkennis
Micheline Vansintjan deelde haar kennis over het verwerken van azalea. Bij Stefan Laridon van Hortinno konden de gasten terecht voor productinformatie. Micheline bracht bovendien het boeiende verhaal van de David Austin rozen. Wie was David Austin? Hoe en wanneer bestel je David Austin rozen voor een event? Hoe kan je ze het best behandelen en verwerken? Ook het geuraspect en parfums op basis van rozen kwamen aan bod. Rozen blijven dus een bruidsbloem bij uitstek!

Passend bij dit schitterend event werden de gasten verwend met heerlijke hapjes en drankjes!

Na een zonnige dag vol schoonheid en verrijkt met zoveel inspiratie, kennis en ideeën kan je als florist vol passie aan de slag voor jouw klanten!

Een geslaagde eerste editie voor Bart Blooms! Het event van 2024 staat al in de steigers!

In samenwerking met : @natuurlijk_gemaakt @emilyalarconformation @katyahutterfloraldesign @an.theunynck @michelinevansintjan @duyvenvoordeflowersplants

Kwekers : @marginpar @skyflowerscol @Lathyrus.nl @monarchflowers @parfum_flower_company @davidaustinweddingroses @meijerroses @avalanche_roses @mg_groeneveld @lugtlisianthus @gerbera.united @viptulips @dekkerchrysanten @voornaprayroses @phalaenopsisbywalter @roselily_official @dummenorangecutflowers @hortinno @magical_hydrangea @eqrroses @rosadex @florecalofficial @floresverdesofficial @attaroses @alkavatgroup @rosaprimaec @roselily_official

Locatie : @chateaustvictorlacoste