Voor deze eerste editie van Féerie Florale in het kasteel van Alden Biesen met als thema ‘New Beginnings’, verwachten we de realisatie van een bruidsboeket voor de actuele bruid. In onze huidige maatschappij wonen jonge mensen eerst een tijd samen en besluiten ze na een bepaalde tijd om te trouwen: een nieuw begin. Sommige mensen treden voor een tweede of derde keer in het huwelijk en beginnen dus ook opnieuw. Het bruidsboeket voor deze vrouwen heeft een belangrijke betekenis en kan heel wat symboliek bevatten.

Jouw boeket zal tentoongesteld worden in het kasteel van Alden Biesen. 

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar de wedstrijd staat ook open voor wie net zijn/haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil illustreren.

Onderwerp

Op deze eerste editie van Féerie Florale in Alden Biesen mogen bruidsboeketten, de kers op de taart van de bloemsierkunst, natuurlijk niet ontbreken. Deze editie van Féerie Florale staat in het thema van ‘New Beginnings’. Maak dus een bruidsboeket voor de actuele bruid die na een tijdje samenwonen met haar toekomstige man beslist om in het huwelijksbootje te stappen of kies voor een bruidsboeket voor een tweede of derde huwelijk. Het gaat telkens om een nieuw begin, maar wel van mensen die elkaar al een tijdje kennen. Het thema is ‘Droomrijk Fantasia’. Dit is meteen ook een trendthema voor 2025. Kruid dus je bruidsboeket met elementen uit dit thema. Laat je inspireren door het nieuwe seizoen van de Netflix reeks Bridgerton of door de film Poor Things. Een mooie foto/moodboard van je inspiratiebron/symboliek is noodzakelijk en wordt bij het boeket gepresenteerd.

Info trendthema Droomrijk Fantasia

We willen graag onszelf zijn en ons open en bloot tonen, maar dat is niet echt mogelijk in deze dramatische buitenwereld. Dus hullen we ons in anonimiteit. Het Victoriaanse tijdperk, eind 19de eeuw is ‘in’. Netflix series als Bridgerton spelen een belangrijke rol met als leidraad: alles kan als je de hoop niet verliest. The Masked Singer, maskers dragen om ons achter te verbergen … Je merkt een sofisticatie in de klederdracht. Drama-kings en drama-queens doen hun intrede.
Kernwoorden: teatraal, melo-dramatisch (als voorbeeld de film A Poor Things)

Kleurenpallet:
gebaseerd op drama en luxe, gezelligheid en comfort, een rijk en diep kleurenpallet: deep green, dusky purple, nostalgic yellow, , golden ocre, dramatic plum of en een zacht oranje (tangerine dream), pale yellow, delicate roze en shimmering gold


Materialen en texturen:
een overvloed aan patronen en motieven, overladen. Zeer fijn zilverwerk, zeeschelpen en oesters…


Omschrijving

Wij verwachten een bijzonder bruidsboeket passend bij de editie ‘New Beginnings’ van Féerie Florale 2024.

Creëer een echt bruidsboeket. De vorm is vrij, een tasje … kan ook. Zorg er ook voor dat je creatie bij je bruid past en ook draagbaar is! Alle boeketten worden in het kasteel tentoongesteld. Zorg ervoor dat het tot en met maandag mooi blijft!
Het bruidsboeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket betaamt, mag het boeket ook niet druppen …
Bij het bruidsboeket hoort een foto /moodboard van je inspiratiebron/symboliek!

Beoordeling

De jury zal de volgende punten beoordelen:

Techniek – vorm en kleur – originaliteit – draagbaarheid – afwerking – thema.

Opmerking: bruidswerk moet perfect afgewerkt zijn, mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan een bruid (door slechte afwerking, uitstekend materiaal, ijzerdraad, water …), moet makkelijk draagbaar zijn door een bruid, niet te zwaar.
Het boeket mag eventueel wel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket omdat het bedoeld is als tentoonstellingsstuk.

Praktische informatie

1. Wanneer?

 • We verwachten je afgewerkt boeket ten laatste op donderdag 26 september tot 20 uur.
 • De prijsuitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 27 september tijdens de VIP avond Belgium Florist Championship.  

2. Materialen.

 • Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.

 • Het werkstuk wordt thuis gemaakt.

 • Voorzie je creatie zeker van je naam en breng zeker ook een foto / moodboard van je inspiratie mee!

Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met maandag 30september 18h00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18h00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

3.Voorbereiding van het werk

 • Het werkstuk wordt afgewerkt geleverd in Alden Biesen ten laatste op donderdag 26 september tot 20 uur.
 •  

4. Let op

 • Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige
  uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen
  sponsort.

5. Organisatie en jury

 • Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
 • De jury zal bestaan uit professionele floristen.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
 • Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
 • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
 • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
 • De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – draagbaarheid – thema. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
 • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
 • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd. 

6. Prijzen

 • In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in de de nieuwsbrief van Be-Florist, een prijs van Floreview …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij:

An Theunynck +32 (0)473 28 12 79 of Micheline Vansintjan +32 (0)475 98 16 83

        of per mail: info@floreview.com