Waardering en liefde

Vrouwendag is een dag van waardering en liefde voor vrouwen, door mannen én door vrouwen onderling. Niet alleen echtgenotes kan je verrassen met bloemen, maar ook vriendinnen, moeders, zussen, nichtjes, collega’s en schooljuffen. Jaarlijks wordt op deze manier ‘de vrouw’ gevierd, waarbij vrouwen over de hele wereld in het zonnetje gezet worden. Doe mee en breng met bloemen een ode aan de belangrijkste vrouwen in jouw leven.

Oorsprong van vrouwendag

Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. De dag is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: “brood en rozen”. De staking was het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de vrouwendiscriminatie. In 1911 deed de Duitse socialiste Clara Zetkin tijdens een conferentie voor socialistische vrouwen in Kopenhagen het voorstel om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag.

Een wereldwijd platform voor vrouwen

Ondertussen is Internationale Vrouwendag een jaarlijkse viering die gewijd is aan het eren van realisaties, het erkennen van rechten en het bewustmaken van de uitdagingen waarmee vrouwen over de hele wereld worden geconfronteerd. De dag heeft weliswaar zijn wortels in de historische strijd van vrouwen voor gelijke rechten, maar is uitgegroeid tot een wereldwijd platform voor inspiratie, actie en solidariteit.

Lancering kennis- en inspiratieplatform voor bloemen Floreview

Is het dan ook niet bijzonder dat wij net op deze dag ons Floreview platform lanceren? Een platform voor inspiratie, informatie en kennis van floral design, bloemen en planten? Natuurlijke en duurzame producten en creaties die onze wereld zoveel mooier maken? Bovendien hebben bloemen een symbolische waarde en zijn ze bijzonder geschikt om een ode te brengen aan alle vrouwen en hun economische, politieke en sociale prestaties! Elke vrouw – die ervan houdt – verdient een bloemetje!

Bloemen met betekenis

We hebben een aantal bloemen geselecteerd die omwille van hun betekenis zo goed mogelijk aansluiten bij Internationale vrouwendag. Leucospermum staat voor kracht en enthousiasme, ranonkel voor charme en roos voor liefde en vertrouwen (met de doorns als symbool dat dit niet altijd makkelijk is). De betekenis van anemoon is zorgzaamheid en eerlijkheid, Strelitzia staat voor vrijheid en eigenheid.

Floreview

Wil je Floreview en de vrouwen achter dit platform leren kennen? Neem dan een kijkje op www.floreview.com

coverfoto: Chantal Post – foto Aurélien Lacroix

#365 dagen bloemenAnsu VandaEvanthiaAdomexMarginpar