Zonder natuur kunnen wij niet leven

Voor een marketing project mocht ik ooit gesprekken voeren over bloemen en planten met heel verschillende groepen van mensen: jongeren tussen 17 en 25 jaar, jonge vrouwen tussen 30 en 40 jaar, mannen en vrouwen tussen 50 en 75 jaar. De hamvraag was: kunnen jullie je een leven voorstellen zonder bloemen en planten? Het antwoord van 90% van deze bevraagden was resoluut: nee! Het leven lijkt ons droevig en troosteloos zonder bloemen en planten. Zijn er dingen die bloemen en planten kunnen vervangen? Chocolade, schilderijen en beeldhouwwerk … behoorden tot de alternatieven …, maar bloemen en planten brengen zoveel meer! Ze zorgen voor kleur, geur, zuurstof, schoonheid, emotie, gezelligheid, warmte … voor DUURZAAMHEID!

Met kinderen naar een duurzame toekomst

GreenBee Foundation is een organisatie opgericht door gedreven dromers en doeners. Ze geloven in een mooiere wereld, waarin mens en natuur in evenwicht en met wederzijds respect samenleven. Ze zijn ervan overtuigd dat als we kinderen in contact brengen met planten, we de basis zaaien van een betere en groenere wereld. GreenBee Foundation ontwikkelde hiervoor speciaal een GreenBee Lessons programma waarbij kinderen van 9 tot 11 jaar de kans krijgen om op een interactieve manier kennis te maken met planten, te leren hoe ze te verzorgen en de schoonheid ervan te ontdekken.

Het schoolprogramma

In drie sessies leren de kinderen omgaan met planten:
Les 1: De GreenBee Kids Coach komt ieder kind verrassen met een eigen plant-in-Globee en een leuk en leerzaam groen-doe-boek. Ook krijgt de klas een weegschaal en gieter voor de verzorging van de planten. De kinderen leren wat planten nodig hebben, hoe ze hun plant moeten verzorgen en waarom groen belangrijk is in en buiten de klas. Natuurlijk is er ruimte voor vragen! De kinderen krijgen een leuk en leerzaam groen-doe-boek.

Les 2: De GreenBee Kids Coach checkt hoe het met de planten en de kinderen gaat. Wat hebben ze ondertussen met de plant gedaan en wat weten ze nog van de vorige les. De klas krijgt een eigen stekbak en ze leren stekjes maken en ze leren hoe ze vanaf nu zelf voor hun plant kunnen zorgen.

Les 3: Na een aantal maanden brengt de Coach nog een bezoek aan de school en kijkt hoe het met de planten gaat. Is de klas nog altijd groen? Of zelfs groener? De school krijgt een vermelding een GreenBee groene school te zijn en de kinderen krijgen een oorkonde als GreenBee Kid.

Lancering project bij SBS De Geluksvogel in Brugge

GreenBee Foundation lanceerde samen met Tomas De Bruyne, floral artist met internationale faam, ‘GreenBee Kids’, in België. Dit educatieve programma dat kinderen, scholen en de wereld groener maakt, startte op dinsdag 16 mei 2023 in het vierde leerjaar van SBS De Geluksvogel in Sint-Michiels, Brugge. GreenBee Coach en founder van de organisatie, Frank Timmerman kon met zijn enthousiasme de kinderen in een groene stemming brengen.

De klas was na dit moment werkelijk een oase. De kinderen kregen een plant waar ze nu zelf moeten voor zorgen. In de vakantie mag de plant mee naar huis, in het vijfde leerjaar worden alle kinderen met hun plant terug verwacht, beide in goede conditie 😉

Er werden al stevige banden gesmeed tussen leerling en plant. Dankjewel aan SBS De Geluksvogel voor de fantastische samenwerking!

Meewerken aan een groenere en duurzamere wereld?

Wil jij dit project ook in jouw school? Geloof je ook in een groenere wereld door bewustmaking van groen bij kinderen en wil je dit project ondersteunen? GreenBee Foundation is op zoek naar partners!
Meer informatie over GreenBee Kids en de GreenBee Foundation vind je op deze website:

https://www.greenbeefoundation.org/