Worldskills is een fantastische organisatie die vakopleidingen en beroepen in de kijker stelt. Ze heeft als doel jongeren te inspireren en aan te zetten tot innoveren en het zich bekwamen in vaardigheden. Niet minder dan 28 beroepen nemen aan deze wedstrijd deel. We prijzen ons gelukkig dat Floral Art of het beroep van bloemist er één van is! We staan er vaak veel te weinig bij stil dat floral design een beroep is en heel wat technische vaardigheden vereist!

Startech’s 2024 – preselectie

Op 25 maart vonden bij floristengroothandel AGORA in Luik de preselecties plaats. Niet minder dan 16 jonge floristen namen deel aan de eerste preselectie. De 8 besten volgen een Skills trainingsprogramma en 6 geselecteerden nemen in november deel aan de Startech’s Days in Ciney.

Trainingprogramma

Onder leiding van expert en floral designer Aymeric Chaouche worden de kandidaten op regelmatige basis getraind.

Floreview was aanwezig bij een van de groepstrainingen die plaatsvond op 18 juni bij Institut Provincial Teaching Agronomique De La Reid.

De opdrachten bestonden erin boeketten met structuur, een juweel met een living jewel Vanda en een creatie op basis van steekschuim met Chrysanten te maken.

Een greep uit de boeketten

De Juwelen

De creaties met Chrysanten

De kandidaten kregen de kans om met ter beschikking gestelde materialen (Agora, Smithers-Oasis, IPEA La Reid, JustChrys en Ansu) te experimenteren en te creëren. Ze kregen tips en tricks door van expert Aymeric die hen meteen ook wees op de criteria die belangrijk zijn bij de beoordeling. Bovendien werden ze geïnspireerd door elkaars creativiteit. Een echte win-win.

In september volgt de de laatste groepsvoorbereiding voor de Startech’s Days van november!

We kijken alvast uit naar de evolutie van het team!