Art Floral behaalt 3 medailles tijdens de Startech’s Days in Ciney (12-14 november)

Worldskills is een organisatie die opleidingen en technische, technologische en wetenschappelijke loopbanen in de kijker stelt. Bovendien laat ze aan jongeren de mogelijkheden zien die deze beroepen brengen zowel op persoonlijk als ook op professioneel vlak.

Met de jaarlijkse organisatie van de Startech’s Days in Ciney zorgt Worldskills België voor:

  • Inspiratie

Worldskills België wil jongeren inspireren om te kiezen voor een technische opleiding en loopbaan. Gedurende 3 dagen kan je tijdens de Startech’s Days een hele reeks promotionele activiteiten en wedstrijden ontdekken. Er vinden 28 finales – dus van 28 beroepen –  plaats van de Nationale kampioenschappen voor technische beroepen.

  • Ontwikkeling

Door een systeem van training en internationale normen wil Worldskills België vaardigheden en streven naar uitmuntendheid ontwikkelen bij de jongeren en hen ervan overtuigen dat ze hierdoor zowel op professioneel als ook op menselijk vlak kunnen groeien.

  • Innovatie

Door nationale en internationale samenwerking bouwt Worldskills België een samenwerkingsplatform op dat bijdraagt aan een duurzame toekomst van jongeren.

Worldskills is dus een fantastische kans voor jongeren om te ontdekken welke beroepen er bestaan en tot welke mogelijkheden welke beroepen leiden. Door nationale en internationale wedstrijden worden ze bovendien gestimuleerd om hun grenzen te verleggen.

Promotie van het beroep florist

Onze bloemenwereld heeft het geluk hier met het beroep van florist aanwezig te zijn. Florist is een prachtig beroep dat onze wereld met natuurlijke en duurzame producten zoveel mooier maakt en kan maken. Jammer genoeg bereikt dit beroep bijna de grens van knelpuntberoep. Een duwtje in de rug om de kracht, het nut en belang van dit beroep meer bekendheid te geven bij jongeren en consumenten in het algemeen, is dus meer dan welkom.

Florist Aymeric Chaouche (Atelier Sören Van Laer – Bornem) is de drijvende kracht achter de organisatie van de wedstrijden Art Floral. Met ondersteuning van de groothandels Agora Group (Kontich), Smithers-Oasis en het communicatie platform Floreview slaagt hij erin jongeren te motiveren om deel te nemen aan de Wordskills wedstrijden. Vanuit zijn eigen ervaring kan hij jongeren ervan overtuigen hoe belangrijk opleiding en deelnemen aan wedstrijden wel is. Het beroep van florist is een creatief beroep. Technische skills en openheid voor creativiteit en vernieuwing zijn uiterst belangrijk.

Na een preselectie die plaatsvond bij Agora Luik, kregen 6 kandidaten de kans om deel te nemen aan de Nationale Kampioenschappen: Cassandre Claude, Demian Demeuse, Juliette Neuray, Eliza Noël, Laure Piette en Océane Pfaff. Gedurende 3 dagen vervulden ze 6 opdrachten. De uitdaging bestaat erin om met ter beschikking gestelde materialen ter plaatse creatief aan de slag te gaan en de opdracht uit te voeren, exact wat nodig is om als een goede florist altijd klaar te zijn met ideeën voor je klanten.

Drie medailles

Alle kandidaten gaven het beste van zichzelf. Fantastisch om hun gedrevenheid en enthousiasme te kunnen bewonderen. Juliette Neuray behaalde brons, Laure Piette zilver en Demian Demeuse goud. Nu is het duimen voor deze jongeren … Op 11 december valt de beslissing of Art Floral België mag deelnemen aan de Worldskills in het Franse Lyon.

www.worldskillsbelgium.be
www.agoragroup.com
www.oasisfloral.be